Selän tehohoito

Tunteet - Keho - Mieli - ihminen kokonaisuutena on tärkein...

Selän tehohoito

Selkä on yksi tärkeimmistä alueista jotka vaikuttavat jokapäiväiseen hyvinvointiimme. Selkä reagoi voimakkaasti tunteisiimme, jännittyy elämäntilanteissamme. Reikissä puhutaan selästä "tahtopuolena", selkä reagoi mieleemme, mieli reagoi elämäntilanteisiimme, stressiin, vastuun kantamiseen jne.

Useimmiten selän tehohoidossa käsittelemme ensin istuen yläselän ja hartiat ja tarpeen mukaan kädet. Sen jälkeen siirrymme hoitopöydälle, jossa käsittelemme selän lihaksistoa ja selkärangan hermoston alueita sekä akupisteitä, jonne myös monet jumit ja tunnelukot sijoittuvat. Käytän hoidossani hermoratahieronnan, hieronnan ja akupisteiden tuntemusta sekä intuitiivista ja tarpeen mukaan myös reikihoitoa. Joskus käsittelyyn kannattaa liittää jonkin asian käsittely mielen avulla, mielikuvaharjoituksen tai jonkun NLP harjoituksen muodossa. Jokaisen selkä ja hartiat ovat yksilöllisiä, siksi myös aina hoito on yksilöllinen.

Selkää hoitaessa irtoaa myös kuonaa, joten suosittelen runsasta  veden juontia hoidon jälkeen. Lääkekuurit ja ruokavalio sekä stressaavat tilanteet elämässä vaikuttavat hoidon jälkioireisiin. Kehoa käsitellessä, käsittelemme myös mieltä ja selkään kertyneitä asioita ja tilanteita, joihin keho on reagoinut. Olo voi olla myös vihainen tai ärsyyntynyt, kun monia tunneasioita käsitellään samalla. Olo yleensä tasaantuu päivän tai parin sisällä. Monesti kuitenkin hoidon jälkeen ja rauhoittunut olo, ja nukkumisen laatu paranee. Useamman hoidon jälkeen olo paranee.

Selän hoitamiseen riittää usein 60 min. Suosittelen selän tehohoidon jälkeen monesti myös käsien ja jalkojen hoitamista, riippuen tilanteesta. Jos kädet ja jalat hoidetaan samalla tai tehdään mielen harjoituksia, suosittelen 90 - 120 min aikaa. Jumille selälle suosittelen 4-6 kerran hoitosarjoja.