Luonto ja hiljaisuus

Olemme luolaihmisiä, joilla on tietokoneet ja televisiot.

Luonto ja hiljaisuus

HYVINVOINTIOHJELMAT: LUONTO JA HILJAISUUS


Suomalainen luonto on elämys ja rauhoittava meille kaikille. Ihan jokaiseen vuodenaikaan se antaa meille jotakin - erilaisia elämyksiä ja pysähtymisen hetkiä. Meille suomalaisille se on toinen luontomme, osa omaa itseämme.


Mindfulness ja luonto - tietoinen kävely

"Tietoista läsnäoloa luonnossa" -retket sopivat hyvin kokoukseen, koulutuspäivään tai loman alkuun. Lapin ja Levin ainutlaatuisessa luontoympäristössä tehtävä ohjelma sopii kiireen katkaisuun, ajatuksien ja huolien jättämiseen sivummalle, tietoisen läsnäolon vahvistamiseen tässä hetkessä. Tietoinen kävely voidaan tietoisesti järjestää esimerkiksi aamun sarastaessa, illan hämärässä tai kaamoshetkeen. Alustava ohjelma:

 • Ohjaus tietoiseen kävelyyn
 • Tietoinen kävely
 • Ohjattu keskittymishetki sopivassa luontopaikassa

Kesto sopimuksen mukaan 1-2 h ryhmästä paikasta ja keliolosuhteista riippuen.

Tietoinen kävely sopii hyvin alle 20 hengen ryhmille. Suuremmille ryhmille varataan toinen ohjaaja mukaan ja enemmän aikaa. Ohjelma sopii myös talviaikaan. Lämmin pukeutuminen, sillä kävely on normaalia hitaampaa.Hiljainen kävely ja nuotiohetki

Voimme tehdä hiljaisen kävelyretken nuotiohetkineen esimerkiksi Kätkätunturin maastoon, Taivaanvalkeiden pihapiiriin tai Ounasjoen rantaan. Kätkätunturin hiljaisen kävelyn jälkeen kota on varattavissa esimerkiksi Sirkan tähdestä. Taivaanvalkeiden pihapiiristä voimme järjestää nuotiohetken elävän tulen äärellä Riihessä tai Revontulikodassa. Ounasjoen rannalla on yleinen laavu, jossa voimme tehdä tulet. Voimme järjestää teille mukavan ja yksityisen paikan laavuineen vähän kauempaa.

Ounasjoki virtaa pitkälle talveen ja herää jo talven loppupuolella antamaan virkistystä sen äärellä kulkeville. Virtaavan veden ääni on jo rauhoittava, monesti myös parantava elementti. Kävelemme Ounasjokea kohti, lumitilanteesta riippuen joko laavulle tai polkua pitkin metsän kautta kohti jokea. Kävelyn jälkeen sytytämme tulet ja nautimme hetkestä tulen äärellä. Kävelymatka vaihtelee, riippuen siitä, minkä reitin valitsemme ja mikä lumitilanne on.

Kesto paikan päällä ryhmästä ja paikasta riippuen 1,5 - 2 h. 

Tämä sopii hyvin alle 20 hengen ryhmille, jotka voivat kävellä polkua pitkin myös lumisessa maastossa. Ohjelma järjestetään myös talvella. Lämmin pukeutuminen ja hyvät jalkineet kävellä. Kuljetus ja tarjoilut tulen äärellä lisämaksusta.
Tietoinen kävely ja kodan meditaatiohetki

Opastamme ensin tietoiseen kävelyyn. Kävelemme hiljaa ja itseämme kuunnellen ja aistit avoinna luonnon äärelle, jonka jälkeen tulemme kotaan. Kodassa teemme tulet ja järjestämme tietoisen meditaation hetken. Alustava ohjelma:

 • Ohjaus tietoiseen kävelyyn: hiljaisuus - hidastaminen - läsnäolo hetkessä - oman kehon kuuntelu ja kaikkien aistien käyttö
 • Tietoinen kävely ohjatusti, sopivat luontokohteet kodan tai laavun lähistöllä
 • Tulen sytyttäminen ja tuleen keskittyminen
 • Ohjattu meditaatiohetki kodassa tai laavulla

Kesto n. 1,5-2 h.

Tietoinen kävely ja meditaation hetki kodassa suhteellisen pienille ryhmille. Ryhmän maksimikokoon vaikuttaa kodan koko. Kiireen katkaisuun, hetkeen keskittymiseen. Ohjelma sopii myös talviaikaan. Lämmin pukeutuminen, sillä kävely on normaalia hitaampaa.
Luonnollista terapiaa

Luonto on ainutlaatuinen ja ihmiselle tärkeä paikka maadoittua, pysähtyä, olla aistit avoinna ja läsnä. Tehdä ohjatusti muutamia luontoon ja omaan itseeni liittyviä harjoituksia. Lämpimässä tilassa teemme lopuksi yhteisen rentoutushetken. Alustava ohjelma:

Harjoituksina esimerkiksi

 • tietoinen maadoittuminen
 • luontokohteeseen keskittyminen
 • luonnon elementit ja minä
 • veden energisointi
 • tunnekävely
 • ohjattu rentoutushetki lämpimässä tilassa

Paikaksi kannattaa sääolosuhteiden mukaan järjestää tila,  johon pääsemme tarpeen mukaan sisälle lämmittelemään.

Kesto ryhmästä ja paikasta ja lopullisesta ohjelmasta riippuen 2 - 3 h. Ohjelma sopii alle 20 hengen ryhmille. Ohjelma järjestetään myös talvella. Lämmin pukeutuminen ja hyvät jalkineet kävellä. 


Yllä olevien ohjelmien Hinnat löytyvät tästä.

Yhteydenotot: Jaana Kallio puh. 040 527 3126 tai jaana.aurinkokallio@gmail.com  tai ota yhtettä linkin kautta